lördag 13 juni 2009

Den vanliga svenska sommaren...

ser ut så här hos oss just nu...

Det har varit innesysslor som gällt. I går kväll började jag ett projekt för bokhyllan i köket. Där förvaras en stor del av den massa med papper som ständigt dräller hem, räkningar, skol- och dagispapper, tidningsklipp, barnteckningar mm. Vi har haft tidskriftshållare i papper för detta, men de har ju sett så tråkiga ut!
Jag fick ett ryck och började botanisera bland mina gamla papper och fann dessa Basic Grey i olika gula nyanser. Ett papper räcker utmärkt för att klä ryggen på tre tidskriftssamlare. Dubbelhäftande tejp håller papperet stadigt fast. Sedan var det dags för min senaste papperspassion- Grungepapper! Utstansade och embossade löv målades med ljust grön akrylfärg och sattes fast med öljetter. Förutom som dekoration tjänar de som handtag för att dra ut samlaren ur hyllan- liknande kan man ibland se på ryggen på gamla böcker.
Sedan skar jag ut etikettshållare i grungepapper och embossade och målade dem. De sätts fast med tejp och brads. Ursäkta det dåliga fotot- batteriet tog slut just som jag tagit fotot och jag kunde inte ta ett bättre!


Här två av mina favoritherrar! Loke ser riktigt vild ut, men han gäspar bara!

Ja, den yngre generationen räds inte vädret! Inga stövlar.... ingen jacka... total blöt lycka. Som jag hört: "Where there is no sense, there is no feeling" ! Vatten, jord och gegga..........

Våra två(!) ståndaktiga tulpaner börjar till slut ge upp- "sic transit gloria mundi"- men är vackra även i förgängelsen
Det finns växter som trotsar vädret och slår ut i totalprakt! Jättevallmon är samma fantastiska växtexplosion varje år. OCH de klarar vår totala vanvård- vår trädgård är en naturtomt, med betoning på natur...

De är sagolika även inuti. Här samsas färger som aldrig skulle passa tillsammans på något av människan tillverkat- cinnoberröd, mörk ock ljust violett , gräsgrönt och svart. Egentligen skulle man göra en tygbakelse efter detta mönster! ( om man hade tid och kunskap därtill vill säga!)
Även aklejorna trotsar regnet. När man tittar på dem närmare är det lätt att förstå varför de kallas "Doves-in-a-basket". De ser verkligen ut som duvor som sitter runt i en ring och kuttrar !
Vissa duvor verkar inte riktigt överens eller så har de druckit något de inte borde...


Daggkåporna kommer verkligen till sin rätt i detta väder. Bladen är så vackra ! Däremot kunde fotot vara finare- jag är total amatörfotograf som plåtar efter devisen : bättre att det fastnar på bild än att det blir snyggt.
Till sist kan jag ju inte låta bli att visa ytterligare ett djur ur vår lokala fauna. Denna stackars dyngsura humla fann jag fastklamrad vid en akleja. Jag vet faktiskt inte ens om den levde för jag ville inte störa den med att peta på den. Det kan verkligen inte vara roligt att vara humla, eller vilt djur alls, i detta väder !

Tjohopp- det var allt för mig . Nu ska jag återgå till min bok om Titanic. Det har blivit mycket historiska fartygskatastrofer i min läsning på sistone. Innan denna läste jag en bra bok om slagskeppet Bismarck, som blev sänkt på sitt första uppdrag. G tycker att jag är morbid.....

6 kommentarer:

 1. WOW!! Tulpanbilden är ju bara så läcker!!! Helt underbar, faktiskt!! Den måste du bara dra ut en bild av och gjöra något superläckert av.

  Det är ju min tur att blogga imorgon, håll lite koll så kanske du känner igen något, hihi...

  Kram på dig!

  SvaraRadera
 2. Charlotta - many thanks for the very kind comments on my blog!! I do hope you find my stuff useful. I loved your photos and your children look the same ages as mine! you must be a busy lady!! Best wishes - Claire.

  SvaraRadera
 3. Vilka jättefina foton! Jag bara älskar det med humlan och jag hoppas verkligen att den bara var blöt!

  Jagnhar ett gäng tråkiga tidskritsamlare med mattidningar i. Nu fick jag lite inspiration och en spark därbak att göra något åt dem! Perfekt med lövet som hållare. Tack för tipset!

  Kram
  Annelie
  www.tigerfamiljen.se

  SvaraRadera
 4. Hej snuttan!

  Ville bara titta in och tackar för dina varma ord inne hos mig!

  Jag kommer nog allt att hålla lite koll på dig oxå :)

  Kram Kram

  SvaraRadera
 5. Hej vännen!

  Hoppas att allt är bra med dig och familjen...inte regnat bort helt, va? ; )

  Kika in i min blogg så har jag något åt dig där...
  KRAM!

  SvaraRadera
 6. Hej Suss!
  Dags att lägga in lite nya spännande saker, jag väntar o väntar.
  Kram
  Lena

  SvaraRadera