lördag 30 maj 2009

Nä, det är såhär vårt kråkslott ser ut! Fast nu på våren är det riktigt fint att bo på landet. i ett gammalt hus. Det är en annan sak i februari...
Nå, taket är ialla fall tätt, vatten och avlopp finns och bland allt gammalt jox och halvfärdiga projekt så går det faktiskt att leva ganska hyfsat! Det är bara att acceptera att vi inte är sådana där duktiga människor som får allt klart och fint och ständigt har städat och bullar i frysen. Jag kan lugnt säga att hos oss har dammråttorna en fristad...

Men hjärtevärme finns, inte minst hos våra djur = fyrbenta familjemedlemmar. Här är vår älskade, underbare, vänlige och gostörstande rufsråtta, den strävhårige taxen Loke. Jo, han är strävhårig fast han är så rufsig. Här sitter har han och jag ( hans Mams) och har en gosestund.
Och han pussas mer än gärna! Varma goa pussar.

Han har många namn: Loketoke, valpen, gosnos, mamsens bebis, rufsråtta, Loke 110%, Mufti, mumsenlufs- det är bara några av dem. En oändligt älskad och vänlig vovve!

För några kvällar sedan var jag på scrapträff. G var hemma med en ordentlig förkylning och skulle vila sig... han vaknade inte förrän jag kom hem. När vi gick upp för att titta till ungarna mötte oss denna gulliga syn!


Inte väcker man dem för tandborstning och byte till pyjamas!
Tänk att de kan vara så söta och lugna och, inte minst, somna i samma säng hur syskongosigt som helst! Så snälla mot varandra är de inte alltid om dagarna...
Här nedan en liten gäst som ville in i vårt badrum! G fann den framför badrumsdörren. Den hade hoppat upp genom vår öppna trossbotten i kontoret( ett lååååångsamt framskridande golv-bytesprojekt). Den lät sig snällt fångas av undertecknad och kom att utgöra dagens sensation. Jag släppte ut den på ängen nära ett dike. Hoppas att den klarar sig fint! Visst är den söt!








Tack för mig. Jag tänker så småningom fota några alster som jag gjort på senaste tiden, men det får bli när tid och ork medger.






söndag 24 maj 2009

Jaha, så var det dags att få igång bloggen nu då...

Hej svejs! Detta första inlägg är mer av en testsida för att se om jag lyckas tota in bilder i bloggen.
Här kan ni till exempel se hur jag bor....

Här ser ni en del av vår välskötta trädgård....

.... och detta serveras varje dag!

"In my dreams"..... Nä, det stämmer förstås inte, men man kan ju drömma sig bort!
Bilderna är från Taxinge= "Kakslottet", i närheten av Mariefred. Jag och G åkte dit i början av maj. Vi hade besiktigat vår släpkärra i Strängnäs och ville ta en trevlig fika efteråt ( och trösta oss eftersom det blev ombesiktning). Taxinge är ett fantastiskt ställe att fika på om man är hungrig och har en tjock plånbok- för här finns det mest välfyllda kakbord jag sett!
Omgivningen och utsikten är verkligen förtjusande. Extra skönt var det också att vi kunde åka dit utan att ha barnen med oss, det låter hemskt, men nu kunde vi för första gången på länge njuta av ett kondisbesök i lugn och ro, inget tjat, inget gnäll. Bara vi och en glad tax! Och citrontårtan!
Jo, vi ska vara snälla och åka dit med ungarna i sommar- där finns även en mycket fin badvik med nyfikna aborrar som simmar runt benen.
Jaha, nu ska vi se om det hör funkade då?
Vi synes!

måndag 4 maj 2009